19 Mart 2013 Salı

NAZAR'DAN KORUNMAK İÇİN




  • BAŞIMIZA GELEN GÜZELLİKLERİ KİMSEYLE HELE Kİ HASED İNSANLARLA PAYLAŞMIYORUZ.PEYGAMBERİMİZ DE AYNEN BÖYLE BUYURUYOR VE EKLİYOR.'HER NİMET SAHİBİNE HASET EDİLİR.' VARSIN  BİLMESİNLER NE KADAR MUTLU OLDUĞUMUZU....AMA MAALESEF SÖYLEMESEK DE BAZI SEYLERİ SAKLAYAMIYORUZ.MESELA GÜZELLİK, ZENGİNLİK, MUTLULUK, HUZUR
  • FELAK NAS SURELERİ
“Benî Züreyk Yahudilerinden Lebid b. el-A’sam tarafından Hz. Peygamber (s.a.v)’e sihir yapılmıştı.Peygamberimiz 1 yıl kadar büyünün etkisinde kaldı.Çok bunaldığı bir gün rüyasında biri baş biri ayak ucunda iki melek gördü. “ Biri diğerine: “Bu zatın rahâtsızlığı nedir?” dedi. Öbürü: “Büyüdür!” dedi. Önceki tekrar sordu: “Kim büyüledi?” Diğeri: “Lebîd İbnu'l-Asam adındaki Benî Züreykli bir Yahudî” diye cevap verdi. Öbürü:
“Büyüyü neye yaptı?” dedi. Arkadâşı: “Bir târâkla saç döküntüsüne ve bir de erkek hurmâ tomurcuğunun içine!” cevabını verdi. Diğeri: “Pekalâ, şimdi nerede?” diye sordu. Arkadaşı: “Zervân kuyusunda!” cevabını verdi.”
Bunun üzerine Rasulullah (s.a.v) Ashâbından bir grupla birlikte (r.a) kuyuya gitti, ona baktı, kuyunun üzerinde bir hurma vardı.
Büyüde 11 düğüm olduğu söyleniyor.ve bilindiği üzere nas-felak toplamda 11 ayet.Düğümlere bu sürenin ayetleri okundu.Eğer NAS VE FELAK' IN meallerine bakarsanız kıskanç insanın,büyücünün,cinin şerrinden Rahman'a sığınıyoruz.

  • AYETEL KÜRSİ
Kimi alimlerce İSMİ AZAM olduğu söylenen bu surenin hikmeti hakkında hadis vardır.Son ayetinin meali şöyledir:Yerlerin ve göklerin korunması O’na güç gelmez.Bu sebeple korunmak için de okunur. 

  • SİRKE İLE YIKANMAK
Peygamberimizin sirkeyi övdüğü hadislerle sabittir.Banyoda arınma suyunuza biraz sirke dökün.İnanın rahatladığınızı fark edeceksiniz. Bizim buralarda duş suyuna sirke ve deniz suyu karıştırılır.Tabi şifa ALLAH (AZZE VE CELLE'DEN)


9 yorum:

  1. Merhaba, çekilişime katılmışsın, bol şanslar, blog ismi ilgimi çekince bloğuna hemen göz gezdirdim, farklı ve enteresan buldum, nazar post un çok ilgimi çekti, ayetel kürsi yi bende sık okurum, çok ama çok faydalı..sirke ile yıkanmak olayını bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu...sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim.biraz iddialı geliyor kulağa ismim ama haşa bi iddiam yok :) sıkıntılı bir süreçte insanın biraz mücadele etmesi gerektiğini düşünerek öyle koymuştum adımı.ben çok yönlü bir insanım.blogumda öyle olmalı.Ki daha bunu tam anlamıyla bloguma yansıtamadım.Valla sen Allahın korumasına girmişsin Ayetel kürsiyi okuyarak.Birşeti öğrenmene vesile olduysam ne mutlu bana.hep beklerim bloguma

    YanıtlaSil
  3. Hepsinide biliyorum canım güzel bir yazı olmuş eline sağlık,okadar çok pislik büyü yapan insan varki bazılarımız ne yazıkki inanmıyor bu tarz şeylere işte evlatlarını din bilinciyle yetiştirmeyen aileler yüzünden kaynaklanıyor buda.
    Ayetel kürsiyi ezbere bilirim sıkça okumaya çalışırım,sirkeyide biliyorum yıkanmak lazım evet 3 harflilerin en sevmediği kokudur çünkü uzak tutar!HA Bİrde kaya tuzu var eritip 3 gün onla yıkanmakta cilde ve diğer şeylere karşı iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  4. kokoşcum kaya tuzunu hiç bilmiyordum iyi oldu teşekkürler.
    evet maalesef çok zalim insan var ama bizim de koruyucu dualarımız var ne güzel de mi?

    YanıtlaSil
  5. Bilmiyorsan bile ilim sahibi kişilerle karşılaşa karşılaşa duyacaksın muhakkakki.;)

    Zaliminden tut kıskanç kadınına kadar var ne yazıkki:/ne gelirse kendi cinsinden akrabandan geliyor zateen!

    Evet Güzeller güzeli Allahımız var ne güzeldirki,dualarımız var,herşey ondan gelir ona döner unutma senin iraden var her pisliğe karşı güçlü dur kendini asla kaybetme namazını kılabildiğin kadar kıl ibadetini yap ona sığın!

    YanıtlaSil
  6. inşaallah bizim ayaklarımız yere sağlam bassın.sende unutma yer ver dualarında bana olmaz mı

    YanıtlaSil
  7. İnşallah canım merak etme zaten ben kendimden önce başkalarına dua edenlerdendim ;)Namaz kılıyordum ama kesildi birsüre önce içimden gelince kılmaya çalışıyorum huşuuyla yapmadıktan sonra hiçbir anlamı olmuyor çünkü..:/

    YanıtlaSil
  8. Bir öneride benden olsun.Evinizi temizlediğiniz suya da biraz sirke koyarsanız evdeki olumsuz enerjiyi temizlersiniz.

    YanıtlaSil
  9. evet canım yapıyorum öyle zaten :)

    YanıtlaSil