8 Mayıs 2013 Çarşamba

KİTAP TANITIMLARI: UÇURTMA AVCISI


"...Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir."


"Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun."


BU MUHTEŞEM TANIMLAMANIN OLDUĞU MUHTEŞEM ÖTESİ KİTAP.

OKURKEN İÇİM EZİM EZİM EZİLMİŞTİ. O KADAR ACI Kİ İNSANLIĞINIZDAN UTANDIĞINIZ ZAMANLAR OLUYOR.İNSANLARA LANET OKUYORSUNUZ.NEYSE Kİ KİTABIN SONU O KADAR GÜZEL Kİ HAYATA TEKRAR İNANIYORSUNUZ. ÖYLE ABARTILI MUTLU SON DEĞİL TABİ.ÇOK KARARINDA...
MUTLAKA OKUYUN DERİM.
BU YAZAR HAKKINDA FİKİRLERİMİ BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ'İ ANLATTIĞIMDA YAZMIŞTIM. GEL GELELİM FİKİRLERİM YAZARIN NE KADAR YETENEKLİ OLDUĞU GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMİYOR.
KİTAP EVEREST YAYINLARINDAN.
OKUYUN,TARTIŞALIM,GELİŞELİM

6 yorum:

  1. Kitap ilk çıktığında orijinalini (İngilizce) okumuştum, özellikle uçurtma avı esnasında yaşananların anlatıldığı kısma geldiğimde tüylerim diken diken olmuştu, bu kitaba dair tek eleştirim belki de mutlu sona bağlanma kaygısıydı, son zaten tam olarak mutlu değildi, bambaşka bitirilebilirdi. Ben bir tek sonundan memnun olamadım.

    YanıtlaSil
  2. Bu kitap beni ağlattı, umudumu kaybettirdi, sinirlendirdi ama en sonunda insanlara tekrar inanmamı sağladı.
    Mutlaka ama mutlaka okunması gereken bir başyapıt!

    YanıtlaSil
  3. Mor rimel senle zevklerimiz baya uyuşuyor.Bengü k. aksine ben sonunu çok beğenmiştim türk filmi misali vıcık vıcık mutlu bitmedi ya kitap.Daha gerçekci değil mi sence de?

    YanıtlaSil
  4. Çok beğenerek okuduğum bir kitaptı daha sonra filmini de izledim hüzünlenmemek imkansızdı

    YanıtlaSil
  5. Film de kitap da çok sarsıcıydı, ben sonunun daha kötü olduğunu ama izleyici-okuyucu büsbütün karamsar olmasın diye hafifletildiğini bile düşünmüştüm.Tekrar okuma cesareti gösteremediğim kitaplardan biridir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çoğu zaman sinirle okuduğum ama çok güzel bi kitap..

    YanıtlaSil