8 Nisan 2014 Salı

How I Met Your Mother'ın ve Dokuz Yılın Ardından


2005 yılında başlayan bu romantik komedi dizisi bittiğinde takvim 2014 yılını gösteriyordu. Tam 9 yıl sürdü dizi, tıpkı çok benzetildiği Friends dizisi gibi. Dizi başladığında ergen bir liseli öğrenci iken bittiğinde 25 yaşında ayakları yere basan genç bir bayanım :)



Bazı diziler daha ilk bölümden izleyicisi ile kontağı kurar; HIMYM gibi. Oyuncular sanki sizin arkadaşınızmış gibi olur. Sanki arkadaşımla her hafta aynı gün buluşmuşum da o bana bir haftalık zaman sürecinde başından geçenleri anlatıyormuş gibi hissederek izledim her bölümü. O kadar hayatımıza girdiler ki arkadaş arasında geçen bir sohbette onlardan bir tanıdıkmış gibi bahsettik. Ders aldık, umut ettik, güldük, güldüğümüz kadar ağladık, kaderin bizim için bir yerlerde beklediğine inandık. Ted'in yanlış insanlarla olan ilişkilerini eleştirdik kendi hayatımızdaki yanlış insanları göz ardı ederek.

Ben kendi adıma en çok Marshall ve Lily'i sevdim .Onların birbirlerine olan bağlılığı, sevgileri, Marshall' ın fazla romantik; Lily'nin benim gibi bir odun oluşu benim en çok onları sevmemdeki etkenler.



Eminim ki bir çok insan Marshall ve Lily gibi bir aşk istiyor.


Ve bir de dizide en sevdiğim bölüm kesinlikle 2. sezon 7. bölüm. Marshall ve lily'nin tekrar bir araya geldikleri Crazy eyes bölümüydü :) hala unutmamışım.



Ancak Robin, Ted ve Barney şeytan üçgeni beni oldukça rahatsız ediyordu. Harika bir iş çıkaran senaristlerin  böyle kısır bir konuda izleyiciyi bunlattıklarının farkında olmaması enteresandı. Üstelik son sezonda girip izleyicilerin kalbini kazanan Anneye bunun yapılması, adeta bize yapılıyormuşcasına zorumuza gitti :) 
Bana kalırsa Barney ve Robin olmalıydı. Ted de karısıyla sonsuza kadar mutlu olmalıydı, tıpkı Türk Filmlerindeki gibi. Çünkü Ted bunu fazlasıyla hak etmişti.Ancak sevindirici haber bir alternatif son daha var ve piyasaya DVD olarak sürülecekmiş.


Dizinin belki de en güzel anlarından biri.


Diziden kesitler;












Ama Dizide kesinlikle katıldığım bir şey var ki; doğru insanı öylece bulmak kısmı. Tıpkı eşimle yolda tanışmam gibi ve hayatımın aşkı olması gibi.

                                      

4 yorum:

  1. sonundaki ted robin olayı gerçekten içler acısıydı..

    özellikle ted inanılmaz karaktersiz bir adammış gibi olmuştu ki 9 yıldır izlediğimiz ted öyle karaktersiz bir adam değildi..

    komedi dizisi falandı filandı ama anneleri daha çocukluklarında ölmüş iki çocuğu annenizi anlatacağım diye karşına alıp robin'e nasıl aşıktım diye anlatmak ve üstüne üstlük anneniz öldüğüne göre hiç unutamadığım robin'e bir mavi korna çalayım bari diye bitmesi hiç olmadı hiç hiç olmadı..

    zaten robin bencillikten başka kimin için ne yaptı ki? üstünde gelinlikle ted'le evlenmem lazımdı diyen bir insan.. nedir yani onu bu kadar aşık olunası kılan?

    peh hiç beğenmedim anneyi çok pis harcadılar durum bundan ibaret..

    YanıtlaSil
  2. Senin bu yazınla benim de 9 senem geçti gözümün önünden, .ok severek izlediğim ve bittiğine kim ne derse desin üzüldüğüm bir dizi oldu. İlk 5 sezon daha komik olduğu su götürmez bir gerçek olsa da, güzel zamanlar geçirtti bize :)

    YanıtlaSil
  3. evet kızlar kesinlikle bize çok güzel geçirdi ama son bölümle tüpü çöpe gitti gibi birşey :)

    YanıtlaSil
  4. Keşke annenin nasıl öldüğünü görebilseydik.

    Ted ve robin aşkı ile devam etse keşke dizi...

    YanıtlaSil