4 Haziran 2014 Çarşamba

Hürriyet Sosyal


İnternet, hayatımızı derinden değiştiren bir buluş oldu. Öyle ki artık seyahat ettiğim ülkede internete bağlanmak; su gibi, yemek gibi önceliklerimin önüne bile zaman zaman geçtiğini fark ediyorum. Eğer bir bloğunuz var ve sosyal medya ile de sıkı sıkıya bağlıysanız bu şart.

İnternet dünyası gittikçe sosyalleşiyor ve sosyal medya hayatımızın hemen her yönünü kapsayacak şekilde büyüyor ve gelişiyor. Artık haberleri sosyal medyadaki linkleri tıklayarak okuyor, fikirlerimizi yine sosyal medya üzerinde paylaşma ihtiyacı duyuyoruz. Sosyal medya dünyayı değiştiriyor. Bu değişime hızlı ayak uyduranlar kazanıyor.

Hurriyet.com.tr, bu konuda en yenilikçi online haber sitelerinden biri olduğunu tekrar ispatlıyor. Dünyada bir ilki gerçekleştirerek, sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşüyor. Artık, ilgilendiğimiz kategorileri işaretleyerek, kendimize özgü bir hurriyet.com.tr oluşturabileceğiz. İlgilenmediğimiz kategorilerin filtre edildiği ve sadece ilgi alanımıza giren içeriklerin listeleneceği bir sayfa bana gayet cazip geliyor.

Yeni Hürriyet deneyimi, sosyal.hurriyet.com.tr adresi üzerinden sunuluyor.

Aynısını Facebook Sayfasında da yapıyorum. İstemediğim veya hoşlanmadığım sayfalardan yapılan paylaşımları engelliyorum. Seyahatteknolojiçevrekitap, sinema gibi içeriklerin olduğu Facebook sayfasını o nedenle sanki bir portalmiş gibi izliyorum ve okuyorum. Artık bunu Hürriyet Sosyal sitesinde de yapabileceğim. Hem gerilere giderek, ana sayfada çıkmayan, ama değerli içeriklere de kolaylıkla ulaşabileceğiz.

Sadece sevilen yazarlar takip edilebiliyor ve hatta diğer okuyucularla tartışma ortamları yaratılabiliyor. Ortak özelliklere sahip kişileri takip edip, onların paylaşımlarını da görebiliyoruz. Kendi fotoğraf veya içeriklerimizi de paylaşabiliyoruz. Yoldaolmak.com ve gezgintech.com web sitelerimde paylaştığım yazıları, Hürriyet Sosyal duvarımda paylaştım.

Hürriyet Sosyal’e üye olmak gayet kolay. Facebook, Twitter veya LinkedIn ile üye olunabiliyor. Sosyal ağlardaki alışkanlıklarımız ile Hürriyet Sosyal kullanırken yabancılık çekmiyoruz. İleride daha iyi bir ara yüze kavuşacağına eminim.

Sisteme üye olduktan sonra Sonra profil fotoğrafı ekliyorsunuz, en üste de cover fotoğrafı koydunuz mu daha da şık duruyor. Artık burada kendi gündeminizi yaratıp, harstag’ler kullanarak içerikleri paylaşabiliyorsunuz. Öne Çıkart butonu ile de bu içeriğinizin Hurriyet.com.tr Ana Sayfa’da gösterilmesi için oyluyorsunuz. Diğer kullanıcların paylaşımlarına yorum yapılıp, onlarla da mesajlaşılabiliyor.

Hürriyet Sosyal, Hurriyet.com.tr’nin ana sayfasının seyrinden koparmıyor. Gündem, Ekonomi, Dünya, Spor gibi ana haber kategorilerine, Sosyal Hürriyet sayfalarının üst kısmındaki menüden doğrudan erişilebiliyor.

Bu açıdan bu yenilikçi yaklaşım ile Hurriyet.com.tr, bir sosyal platform olma yolunda ilerliyor gibi görünüyor.

İçerik: http://gezgintech.com/

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder